VENDELBO JAMBORETTE 2015

Vi har delt aktiviteter op i aktivitetsbox og drop in aktiviteter.

I lejragendaen kan I se, at der er plads til 9 stempler, der udløser 3 lejrmærker til uniformen. I skal i løbet af lejren gennemføre minimum 3 aktiviteter inden for hver kategori – Spejder, kreativitet og natur. Når I har samlet 3 ens stempler, kan I henvende jer I informationen, og få jeres lejrmærke udleveret.

Aktivitetsmærker

Ikke alle aktiviteter vare en hel aktivitetsperiode, dvs. når I har tjekket ud fra en gennemført aktivitet, kan I tjekke ind til endnu en aktivitet indenfor samme aktivitetsperiode – hvis I kan nå det. 

Tjek ind – det er vigtigt at jeres gruppe tjekker ind inden en aktivitet påbegyndes. Tjek ind sker i aktivitetsteltet, placeret v. broen.

Tjek ud – det er vigtigt at jeres gruppe tjekker ud efter en gennemført aktivitet. Her skal I medbringe alle spejderes og ledernes lejragendaer, så I kan få et stempel for gennemført aktivitet. Tjek ud sker i aktivitetstelt, placeret v. broen. 

Seniorer: Der er planlagt et helt specielt program til seniorspejderne, der bl.a. byder på fælles lejropbygning, fælles aktiviteter, seniorhike og hygge. I kan følge med på siden og på seniorlejrens facebook side, hvor vi håber at jeres seniorspejdere vil melde sig ind i gruppen. 

Highlights

På Vendelbo Jamborette 2015 bliver der aktiviteter for spejdere i alle aldre, og her har vi samlet en buket af dem. I skal ikke tilmelde jer til aktiviteterne hjemmefra - følg bare med i, hvad der sker på lejren, og spring på de aktiviteter, som I synes er sjove.

 • Kender I de dyr, der kravler frem om natten? Prøv at putte et syltetøjsglas i jorden og vent til dagen efter. Så vil I se et væld af dyr i dit lille glas.

 • Nu har I mulighed for at lave jeres helt egen samling af gipsafstøbte blade. Kom og lær at lave dine egne støbeforme, og lav de flotteste gipsafstøbninger. 

 • Der lyder en masse støj fra skovbunden omkring Mosbjerg Jamborette – hvad mon det er? En masse spejdere der er i gang med at lave de vildeste huler af alle mulige ting! Har I en god ide til en hule, så kom og afprøv ideen. 

 • Har I hørt det? Ildfluerne kommer. Det bliver spændende at se, hvad de finder på denne gang! 

 • Har I nogen sinde set sådan en? Hvem kan lave den flotteste trætrold?

 Trætrold

 • Vi har sat geocaches op omkring spejdercenteret. Har du en GPS på mobilen, er du klar til skattejagt, ellers har vi GPS'er, I kan låne.

 • En udfordring for de store - lære at bygge svedehytter. Svedehytterne kan bruges lejren igennem – så husk badetøjet!

 • VANDKAAAAAMP!!!!!! Hav badetøjet klar og find den bedste strategi frem. Vi bygger en bane, hvor I kan udfordre hinanden eller jeres naboer.

 • Er der nogen, der spørger efter spændende, udfordrende og sjove spejderløb? Selvfølgelig er der det - for alle aldre.

 • Kan I huske det fra sidste Vendelbo Jamborette? Eller har I hørt rygter om det? Den fedeste aktivitet fra VJ2011? Pinocchio-fodbold er tilbage. Så vær klar til den sjoveste kamp - ever!

 • Vi bygger nye spændende og anderledes "klatrevægge" i træerne ved spejdercenteret. Der er masser af udfordring for klatrelystne spejdere i alle aldre - hvad enten man er til det vildeste eller er lidt mere forsigtige.

 • Find din indre skulptør frem! Få de fedeste synlige minder med jer hjem, til at sætte på hylden der hjemme. Vi har masser af forskellige forslag til skulpturer for spejdere i alle aldre, til både drenge og piger.

 • Til de mindste kommer den store test – tør I lave små selvlysende spøgelser og tør I hænge dem op i teltet?

 • Har I altid haft lyst til at lave jeres eget Dingbat eller måske et sæt strandtennis, som kan give timevis af underholdning? Så find snedkeraktiviteten og sørg for at holde tungen lige i munden.

 • Ønsker I en lidt større udfordring, så kan I lave det fedeste backgammon sæt til jeres patruljekasse. I kan bruge ydersiden til skak eller dam. I vil få udleveret et flot og udførligt hæfte med spilleregler til alle spillene.

 • Rainbow Loom er det hotteste lige nu. Vi har selvfølgelig lavet en kæmpe aktivitetsstand, hvor I kan lave armbånd – og til de øvede – dyr eller vedhæng.

 • Har du altid ønsket dig at stå inde i en sæbeboble – nu kan du prøve det! Vi laver et område, hvor der altid er mulighed for sjov og plask med sæbebobler. Du kan også lave egne redskaber til at lave de vildeste, kæmpestore sæbebobler med. Så kan I lave jeres helt eget sæbebobleshow!

 • Hvem kan bygge den sejeste vandraket? Hvem får den til at flyve længst?

 • Mosbjerg Spejdercenter skal udsmykkes. Vi laver et fælles kæmpestort billede, som skal forblive på området  – og du skal være med! Kom og sæt dit eget præg på spejderkunsten!

 • Seniorer! Nu sker det! Der bliver masser af fede aktiviteter – og selvfølgelig en gennemført hike stillet til jeres rådighed. Har I nogensinde hørt om ”Tævemanøvre”? Nej – så glæd jer… Og vær en smule bange ;-).

 • Seniorer! I år får I mulighed for at være en del af det store opbygningsarbejde under forlejren. Vi har store raftebyggerier klar til jer. Kom og lær alt om, hvordan det gøres.

 • Fest? Var der nogen der sagde fest? Ja selvfølgelig skal vi have fest! Bliv cowboy eller cowgirl for en dag. Kom og prøv alt det fede, de sker i "Det Vilde Vesten". Vi slutter dagen af med at samles til en kæmpe fælles banket.

 

Allergiker?

VJ2015 T-shirts m.m.

I samarbejde med TIP TOP Erhverv i Skagen kan Vendelbo Jamborette nu tilbyde dig T-shirts og meget andet med VJ2015-logo. Klik på knappen herunder, og bliv velklædt på Vendelbo Jamborette 2015! (Psst: Det hemmelige kodeord er - jamborette)

Hvem kommer?

Girlguiding Ulster
DDS Barrit Gruppe
Lady B.P, Leudelange, LUX
  DDS 1. Strib Gruppe
  Saltsjö-Boo Scoutkår, SWE
  DDS Strarup Gruppe
KFUM Øster Højest
DDS Norborgspejder
DDS 1. Ry Gruppe
Valbyparkspejderne 
DDS Knud Søhane
DDS Sæbygaard
Sventorp Gruppe, SWE
Furulund Scoutkår, SWE
KFUM Vrå
DDS Lars Kruse
135ème Unite SGP, BEL
  DDS Normannerne
DDS Ferslev Gruppe
DDS Nature's Finest
DDS Storaa Gruppe
DDS Magleby Spejderne
YMCA Sandsvær, NOR

...med flere